Tuesday, March 15, 2016

Ceaiul verde remediu pentru sanatate si frumusete

Ceaiul verde este o bautura miraculoasa care a ramas ignorat din cauza gustului deosebit, de unii descris ca fiind amar. Un sfat este sa nu turnati apa clocotita direct peste el pentru ca acesta ii da gustul amar ci sa asteptati 1-2 minute si apoi sa turnati apa.
Ceaiul verde este bogat in polifenoli, care au o actiune anti-inflamatoare si antioxidanta, flavonoizi, vitamina C, vitamina B, vitamina K, cafeina, aminoacidul L-teanina care reduce stresul mental si fizic dar si minerale precum magnziul si aluminiul. Chiar daca recunoscut din antichitate de catre popoarele asiatice ca un elixir al longevitatii in occident doar de putin timp ii sunt cunoscute beneficiile. Datorita polifenolilor pe care ii contine, ceaiul verde catalizeaza oxidarea aerobica responsabila de distraugerea celulara. In ultimele decenii cercetarile stintifiice au vizat efectele benefice ale ceaiului verde avand ca si consecinta demonstrarea de catre studii stintifiice longitunale ca persoanele care consuma in mod regulat ceai verde au o incidenta mai scazuta de tumori si boli cardiovasculare. Cercetarile au dovedit ca ceaiul verde reduce incidenta de cancer mamar, ovarian, cancer la prostata si cancer de colon. Pe de alta parte ceaiul verde reduce efectele colaterale ale radioterapiei si chemioterapiei. Cred ca este important sa vorbim despre paradoxul asiatic, si anume incidenta scazuta de tulburari cardiovasculare in pofida unui consum exagerat de tigari, acest paradox este datorat beneficiilor ceaiului verde asupra tensiunii arteriale, controlului grasimilor din sange si implicit reducerii arteriosclerozei prevenind in acelai timp tromboza.  Ceaiul verde are efecte pozitive si asupra aparaturului digestiv reducand riscul de calculi biliari si cancer la fiere.  La nivel neurologic ceaiul verde previne Parkinson-ul, Alzheimer-ul si Scleroza multipla reducand deopotriva si stres-ul cat si deficitul cognitiv. Pe langa acestea ceaiul verde are efecte benefice si in reducerea cazurilor de artrita reumatoida, infectiilor si intoxicatiilor.
Sunt sigura totui ca multe dintre noi femeile ne intrebam daca ceaiul verde are cu adevarat efecte benefice asupra dietei si slabitului. Ei bine, da! Ceaiul verde provoaca oxidarea grasimilor datorita proprietatiilor termogenice, stimuleaza metabolismul ca sa elimine grasimile in exces, incetinesc absorbirea grasimilor dupa masa cat si deopotriva favorizeaza arderea grasimilor si nu a glucidelor atunci cand se face activitate fizica.
Pe de alta parte are si contraindicatii pentru ca un consum exagerat poate duce la pierderi exagerate in greutate si tulburari tiroidiene. Pe dealta parte ceaiul verde nu este indicat in timpul sarcinii si in timpul tratamentului unor tipuri de cancer cu anumite tipuri de anticorpi monoclonali.
Este indicat 1 maxim 2 cani de ceai verde pe zi, dimineata si seara. Pentru a evita efectele cafeinei asupra odihnei nocturne in special in cazul persoanelor cu somnul sensibil (printre acestia ma numar si eu) in comert exista numeroase marci de ceai deteinat (fara cafeina).


Dupa aceasta lunga dizertatie asupra beneficiilor ceaiului verde cred ca a sosit momentul sa va prezint acest mic truc pentru reducere a cearcanelor si pungilor sub ochi cu ajutorului ceaiului verde. In urma consumului regulat de ceai verde nu aruncati pliculetele de ceai, conservati-le in frigider iar dimineata cand va treziti aplicati cate un pliculet, rece din frigider pe fiecare ochi si asteptati macar 5 minute. Dupa aceea puteti continua cu rutina voastra de ingrijire normala. 


No comments:

Post a Comment

Thank you for your visit! If you wish to leave a comment I would be very happy to know your thoughts. DO NOT leave links, I will delete when possible, the comments with links because Google penalizes them. Every user is responsible for his/her words, however comments incouraging agression, bullying or bad conduct are not welcomed. I inform you that according to the new GDRP, the information you provide on your comments are visible to all my blog readers and visitors. They also might be available on Google and all other platforms where sharing is possible. I also inform you that the moderation of the comments is activated for this blog. For more info about how your informations are treated please consult the privacy and cookie policy of this blog.