miercuri, 16 martie 2016

Sanatatea - cel mai pretios dar / La salute - il regalo più prezioso / Health - the most precious gift

Astazi vreau sa vorbesc despre ceea ce poate este lucrul cel mai important in viata, sanatatea, iar daca nu este asa atunci trebuie sa ne reorganizam scopurile si telurile in viata. Sanatatea trebuie sa aiba primatul pentru ca ea ne permite sa facem orice, sa muncim, sa iubim, sa gandim, sa calatorim, etc. Desigur, si persoanele care au probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave, temporare sau permanente, curabile sau incurabile, sunt capabila de lucrurile mentionate mai sus, in moduri adecvate situatiei lor.  Trebuie sa fie. Boala nu este un impediment, este o provocare, este o provocare pentru a ne dezvolta personalitatea si capacitatile. Nu mai reusesti sa alergi? O plimbare la pas lent este foarte placuta, ai timp sa observi lucruri pe care inainte nu le-ai remarcat. Nu mai vezi? Sunetele sunt o lume minunata, simtul tactil iti poate trezii senzatii uimitoare. Nu mai auzi? Sunt sigura ca apreciezi mai mult decat oricine spectacolul culorilor. Nu mai poti manca anumite alimente? Pare ridicol sa ma ocup acum de acest aspect dar este real si frecvent si nu trebuie ignorat ci este pur si simplu o noua sansa sa descoperi alte gusturi.
Cand ai o problema grava este normal sa fii furios cu intreaga lume. Uneori poti ajunge sa ii detesti pe cei sanatosi pentru ca nu trec prin ceea ce treci tu, pentru ca nu te inteleg, pentru ca sunt obtuzi sau pur si simplu pentru ca sunt persoane rele si dupa cum ai fost invatat de mic "lucrurile rele ar trebui sa se intample persoanelor rele". Ei bine e normal ce ti se intampla, trebuie sa treci peste, si daca momentul se repeta trebuie sa il depasesti di nou cu mult curaj, pentru ca suntem noi, persoanele care au probleme cei curajosi. Lucrurile rele nu se intampla persoanelor rele, ci persoanelor care au capacitatea sa le depaseasca.
In ciuda problemelor deja existente noi trebuie sa facem tot posibilul pentru a ne conserva cat mai bine sanatatea fizica si spirituala, mintala si emotionala. In acest scop avem la dispozitie medici, specialisti, magazine naturiste, biserici, locuri de cult, arta, muzica, literatura pentru ca fiecare dintre noi sa ne regasim pacea si sa ne mentinem sanatatea.

Va imbratisez cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu