Friday, April 1, 2016

Placinta cu branza si marar/ Torta salata con formaggio e annetto/ Salted pie with cheese and dill

Iata o reteta savuroasa si din nou, usor de facut. Singura dificultate este reperibilitatea ingredientelor asadar sunteti constransi sa o pregatiti doar in cateva luni pe an.
Ingrediente: 300 gr branza de putina, 250 gr urda, o legatura de marar, cateva cepe verzi (se vor folosi doar frunzele), foi de placinta, 2 oua, 2 linguri de gris, un paharel mic de ulei
Preparare: Intr-un castron se amesteca branza rasa sau faramitata cu urda. Se adauga mararul, frunzele de ceapa tocate, un ou intreg, grisul si uleiul. Se amesteca bine. Se aseaza foaia de placinta intr-o tava rotunda si se umple cu compozitia obtinuta. Se decoreaza marginile dupa preferinta si se ung cu un ou batut. Se coace la cuptor la 150 de grade 1 ½ ore.

Eccoci con una ricetta saporita e facile da realizzare. L’unica difficoltà è la reperibilità degli ingredienti e quindi sarete costretti a prepararla solo in certe stagioni.
Ingrediente: 300 gr formaggio di mucca stagionato, 250 gr ricotta, un mazzo d’annetto, un paio di cipollotti (userete solo le foglie), una pasta sfoglia che trovate in  commercio, 2 ouva, 2 cucchiai di semolino, un bicchiere piccolo d’olio.
Preparazione: In una casseruola si mescolano il formaggio grattugiato e la ricotta. Si aggiungono l’annetto ed i cipollotti tagliati finemente, l’uovo intero, il semolino e l’olio. Si mescolano bene.  Adagiate la pasta sfoglia in una teglia rotonda e riempitela con il composto ottenuto. Decorate i bordi secondo le vostre preferenze e cospargetele di uovo. Infornate a 150 gradi per 1 ½ ore.  


Pofta buna!

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