Friday, June 10, 2016

HAI ROMANIA!!!!

Salutare dragilor,
Un post necorelat cu postarile mele precedente... acest post vorbeste despre FOTBAL!!!
A inceput campionatul european de fotbal iar noi, Romania in aceasta seara dam startul in partida cu Franta. Cei ce ma cunosc, isi amintesc foarte bine ca in adolescenta eram un fan inrait al unei echipe de fotbal bucurestene, si urmaream cu sarguinta, asa cum ma implic in toate lucrurile ce le fac, fiecare partida a acelei echipe, precum si evolutia jucatorilor ei. Unii dintre acesti jucatori s-au dovedit o mare dezamagire pe plan uman, nu si sportiv, fiind alaturi de Hagi pe locul 1 in topul fotbalistilor romani, si acum cred ca v-ati dat seama cu totii ce echipa sustineam in tineretea mea :P dar acest articol nu are scopul de a vorbi despre amintirile mele. Vreau sa vorbesc despre partida Romania - Franta din aceasta seara si sa urez echipei Romaniei multa bafta, pentru ca indipendent de pregatire, daca lucrurile ii stau impotriva... stim cu totii ce inseamna acest lucru. Nu mai urmaresc de mult timp lumea fotbalului, deci nu pot sa vorbesc despre probabilitati sau despre avantajul de a avea anumiti jucatori asa ca ma voi rezuma la a vorbi despre istoria si traditia acestor echipe. Daca privim trofeele castigate, nu exista termeni de comparatie, Franta este una echipele cu cele mai multe titluri, a castigat un campionat mondial in 1998, 2 campionate europene in 1984 si 2000 si 2 cupe ale federatiei FIFA in 2001 si 2003. In clasificarea mondiala FIFA intre 2001 si 2002 Franta ocupa locul 1 pentru ca mai tarziu sa cada si sa piarda puncte ajungand in acest moment pe locul 21.
Romania de cealalta parte se poate lauda doar cu optimi de finala la campionatele mondiale si sferturi de finala la campionatul european din 2000 dar vestea buna este ca in acest moment in clasificarea FIFA Romania ocupa locul 19, cu 2 locuri peste Franta. Ne simtim bine ca macar intr-un top sa fim mai buni decat o tara care a dictat istoria mondiala, nu? :D 
Grupa noastra nu este una din cele mai dificile, conform statisticilor actuale ale lumii fotbalului, dar nu este nici usoara, va trebui sa ne luptam cu Franta, Albania (care la nivel mondial a castigat foarte multe din meciurile jucate) si Elvetia. Nu ma hazardez sa spun impotriva cui putem castiga, dar sper ca pe 19 iunie vom fi iesit din grupe si vom fi ajuns la nivelul nostru preferat, optimile de finala. 
Am tras cu ochiul la echipa Romaniei pentru acest campionat si la jucatorii convocati si un nume mi-a sarit in ochi: Florin Andone. Un tanar atacant ce a debutat in strainatate pentru ca in urma mortii tatalui sau, familia sa s-a mutat in Spania si a fost convocat la nationala in urma reusitelor sale. Sa speram ca in aceasta seara va marca goluri in premiera pentru nationala la care si-a dorit atat de mult sa ajunga si se va dovedi un purtator mandru al numelui Andone ;)
Inchei acest articol urand echipei noastre sa repete scorul cu Finlanda din '73 si sa nu ajunga la loviturile de la 11 metri care se stie, ne-au penalizat mereu.
HAI ROMANIA!!!!

P.S: daca iesim din grupe promit un make-up in culorile nationalei ;)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your visit! If you wish to leave a comment I would be very happy to know your thoughts. DO NOT leave links, I will delete when possible, the comments with links because Google penalizes them. Every user is responsible for his/her words, however comments incouraging agression, bullying or bad conduct are not welcomed. I inform you that according to the new GDRP, the information you provide on your comments are visible to all my blog readers and visitors. They also might be available on Google and all other platforms where sharing is possible. I also inform you that the moderation of the comments is activated for this blog. For more info about how your informations are treated please consult the privacy and cookie policy of this blog.