Thursday, June 2, 2016

Placinta rustica cu zarzavaturi si pesto alla genovese / Torta salata rustica di verdure al pesto con un twist

Salutare prieteni, astazi vreau sa va propun o reteta super usoara si super delicioasa. Precizez de la bun inceput ca reteta nu este a mea, este a unei femei foarte talentate care are o pagina de gastronomie uluitoare. In acest caz postarea mea e un testimonial. Am probat aceasta reteta personal, singura variatie adusa de mine a fost adaugarea de prosciutto crudo pentru ca in familia mea orice gustare e mai buna daca are si carne :P Petru ca am folosit o foaie de placinta cumparata din comert am adaugat de la bun inceput bucatile de prosciutto si am bagat-o la cuptor respectand timpul indicat pe confectie. Este o gustare, un aperitiv delicios, special si crocant. Va sfatuiesc sa-l incercati. Mai jos veti gasi si pagina Soniei Sereni pe care eu o urmez pe google+ pentru cei ce vor sa pregateasca singuri aluatul de placinta. Deoarece reteta este in italiana voi efectua o traducere sumara a ingredientelor si procedurii de preparare, plecand de la presupunerea ca veti folosi si voi un aluat de placinta din comert.
Pentru umplutura aveti nevoie de 150 gr de dovlecei versi, 150 gr de morcovi, 2 oua, 2 linguri cu varf de pesto alla genovese (in alternativa daca nu reusiti sa preparati un sos de bucuioc puteti folosi zacusca sau tocana), 125 gr de mozzarella, 40 gr de branza pecorino si optional 4,5 felii de prosciutto crudo, sare, piper. Radeti dovleceii si morcovii sau tocati-i fin, condimentati-i cu ulei de masline si sare. Bateti ouale adaugand un pic de sare, piper si branza pecorino rasa. Dupa ce ati intins foaia de placinta in tava, preferabil sa folositi hartie de cuptor sub, gautiti usor foaia de placinta. Intindeti pe foiaia de placinta pesto alla genovese. Zarzavaturile care intre timp au lasat apa trebuie stoarse si augate in compozitia cu ou batut. Intindeti totul peste foaia de placinta deja unsa cu pesto. Adaugati mozzarella si feliile de prosciutto crudo. In alternativa puteti folosi pancetta sau speck. O bagati la cuptor respectand indicatiile de pe confectie. Dupa ce ati lasat-o sa se raceasca usor puteti sa o gustati alaturi de un pahar de vic, spumant, aperitiv sau orice altceva doriti.
Pentru mai multe retete vizitati si pagina Soniei, gasiti link-ul mai jos.

ITALIANO
Salve amici, oggi voglio proporvi una ricetta super semplice e super saporita. Devo precisare sin dall'inizio che non è una mia ricetta, ma di una donna molto talentuosa Sonia Sereni,che ha una sua pagina gastronomica fantastica. In questo caso il mio post è un testimonial. Ho provato di persona questa ricetta, l'unica mia modifica è stata l'aggiunta di prosciutto crudo perché nella mia famiglia qualsiasi stuzzichino è più saporito se ha anche un po di carne :P Siccome ho usato una pasta sfoglia già pronta ho aggiunto il prosciutto sin dal'inizio rispettando i tempi richiesti sulla confezione. Questa è una torta salata, uno stuzzichino molto saporito, speciale e croccante. Vi consiglio di provarlo insieme ad un aperitivo, uno spumante, un bicchiere di vino o qualsiasi altra bibita è di vostro gradimento. Non metto qui la ricetta perché basta andare sulla pagina di Sonia per vederla.
Sotto potete trovare il link  della ricetta di Sonia Sereni e della sua pagina su google+ che vi consiglio di visitare per altre ricette buonissime.


La ricetta originale di Sonia Sereni

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