luni, 6 iunie 2016

Spaghetti ai frutti di mare / Spaghete cu fructe de mare / Seafood spaghetti

Ingrediente: 100 gr midii, 100 gr pulpa de scoici, 100 gr creveti, 1 zucchini (dovlecel verde), 7-8 rosii cherry, 1 catel de usturoi, 250 gr de spaghete, sare, ulei de masline extravirgin, 1 mic manunchi de patrunjel, piper

Preparare : Fierbeti apa pentru spaghete adaugand sare. Adaugati spaghetele si fierbeti-le respectand indicatiile de pe confectie. Cand sunt al dente le strecurati pastrand un pic de apa in care au fiert si le adaugati in tigaie in care ati pregatit sosul dupa cum urmeaza:
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugati catelul de usturoi. Adaugati pulpa de scoici si midiile. Cand midiile incep sa se desfaca adaugati si crevetii (care trebuie gatiti doar pana cand incep sa se arcuiasca) si rosiile. Dupa un alt minut adaugati dovlecelul tocat marunt si miscati-le in tigaie cu miscari meseriase de incheietura ;) Dovlecelul trebuie sa fie proaspat si crocant. Adaugati si spaghetele in final cu putina apa in care au fiert pentru a realiza un sos. Presarati putin piper si patrunjelul tocat marunt si serviti dupa ce ati stropit cu putin ulei proaspat de masline extravirgin. Pofta buna!
In comert se gasesc si confectii semipreparate de sos  de fructe de mare. In acest caz gatiti urmand indicatiile de pe confectie dar considerati ca s-ar putea sa aveti nevoie de mai multe confectii pentru cantitatea de spaghete indicata.

ITALIANO
Ingredienti: 100 gr di cozze, 100 gr vongole sgusciate, 100 gr di gamberetti, 1 zucchina, 7-8 pomodorrini ciliegini, uno spicchio d’aglio, 250 gr di spaghetti, sale, olio extravergine d’oliva, un mazzetto di prezzemolo, pepe
Preparazione: Fate bollire l’acqua per la pasta aggiungendo del sale. Buttate dentro gli spaghetti e cuocetegli seguendo le indicazioni sulla confezione. Quando sono al dente scolateli conservando un po’ d’acqua di cottura e gli aggiungete nella padella dove avete preparato il condimento in questo modo:

Fate scaldare in una padella antiaderente l’olio d’oliva e buttateci dentro lo spicchio d’aglio. Aggiungete le vongole e le cozze. Quando le cozze cominciano ad aprirsi aggiungete anche gli gamberetti (vanno cucinati solo finché comincino a curvarsi) ed i pomodorini.  Dopo un altro minuto aggiungete anche gli zucchini e fate saltare in padella il condimento con movimenti di polso maestosi. Gli zucchini devono essere freschi e croccanti. Aggiungete anche la pasta con l’acqua di cottura in modo da poter realizzare un sughetto. Aggiungete una spolverata di pepe e cospargete con del prezzemolo tritato finemente e servite dopo che avete aggiunto qualche goccio d’olio d’oliva extravergine crudo.  Buon appetito!




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