duminică, 10 iulie 2016

Risotto cu ciuperci / Risotto coi funghi / Mushrooms risotto

Salutare dragilor, scuzati absenta, acum m-am intors si deoarece am fost absenta ceva timp m-am gandit ce metoda mai buna de a rasplati rabdarea dragilor mei cititori decat o reteta super usoara si super delicioasa. Asadar iata risotto cu ciuperci!

Ingrediente: (4 persoane) 280 gr de orez, un morcov mediu si o ceapa tocata marunt, un picior de telina tocat si el, 100 gr de ciuperci curatate de coaja si tocate rondele, 100 ml de smantana, 1 plic de sofran, un manunchi de patrunjel, sare, piper si ulei extravirgin de marline.

Preparare: Caliti ceapa, morcovul si telina pana cand ceapa devine transparenta, apoi adaugati orezul si lasati-l sa se friga putin. Adaugati ciupercile si cantitatea de apa necesara pt risotto ( 1/4 orez 3/4 apa ) si lasati-l sa se gateasca fara capac timpul indicat pe ambalajul de orez amestecand din cand in cand. Cu 5 minute inainte sa stingeti aragazul adaugati sofranul si smantana, amestecand si lasand sa se gateasca putin si sa se ingroase. Condimentati cu sare si piper, puteti folosi si vegeta daca preferati, si dupa ce ati stins aragazul adaugati patrunjelul tocat.
A se servi cald si deoarece este un risotto nu-l lasati sa se uste. Acest risoto este un fel intai foarte bun si poate si urmat de o friptura de pui, iepure sau orice alta carne alba insotita de o salata verde. Pofta buna!

ITALIANO
Salve carissimi, scusate la pausa, sono tornata, e visto che sono stata assente a lungo ho pensato che metodo migliore per ripagare i miei cari lettori se non presentare una ricetta super facile e super saporita. Ecco a voi il risotto ai funghi.

Ingredienti: (per 4 persone) 280 gr di riso, una carota media e 1 cipolla tagliate finemente, 1 gambo di sedano, 100 gr di funghi freschi spelati e tagliati a rondelle, 100 ml di panna, 1 bustina di zafferano, un ciuffo di prezzemolo, sale, pepe, olio extravergine di oliva

Preparazione: Fate rosolare la cipolla insieme alla carota e al sedano, quando la cipolla diventa traslucida aggiungete il riso e fatelo rosolare un po. Poi aggiungete i funghi e la quantità d’acqua necessaria ( ¼ riso, ¾ acqua ) e fatelo cuocere senza coperchio il tempo richiesto sulla confezione del riso mescolando di tanto in tanto. 5 minuti prima di spegnere i fornelli aggiungete lo zafferano e la panna e lasciatelo addensare un attimo. Condite con sale e pepe o anche l'insaporitore artificiale se preferite (dado) e dopo che avete spento i fornelli aggiungete una spolverata di prezzemolo tritato.

Da servire caldo e visto che è un risotto non va fatto seccare. Questo risotto è un ottimo primo e va seguito da un arrosto di pollo, coniglio o di un altra carne bianca accompagnato da un’insalata verde.

ENGLISH
Hello my dears, sorry for the break, I came back, and since I have been absent for a long time I thought what better way to repay my dear readers than a recipe super easy and super tasty. Here's the mushroom risotto.

Ingredients: (4 persons) 280 grams of rice, a medium carrot and 1 chopped onion, 1 stalk of celery, 100 grams of fresh mushrooms stripped and cut into rounds, 100 ml of cream, 1 packet of saffron, a tuft of parsley, salt, pepper, extra virgin olive oil

Preparation: Sauté the onion along with the carrot and celery, when the onion becomes translucent, add the rice and brown slightly. Then add the mushrooms and the amount of water required (rice ¼, ¾ water) and let it cook uncovered the time required on the packaging of rice. 5 minutes before turning off the stove, add the saffron and cream and let it cook and get creamy a moment. Season with salt and pepper or even artificial flavor enhancers if you prefer, and after you have turned off the stove, add a sprinkling of chopped parsley.
Served hot and since it is a risotto should not be dried up. This risotto is a great first and could be followed by a roast chicken, rabbit or other white meat accompanied by a green salad. 


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