Thursday, August 4, 2016

Omleta din albusuri si dovlecei / Egg whites and zucchini omelet / Omelette di albumi e zucchini



Salutare dragelor si dragilor, astazi va prezint din nou o reteta usoara de preparat, sanatoasa si dietetica. Vara din pacate vor fi asa cam toate retetele ce vi le prezint, pentru ca sunt izgonita din bucatarie de caldura tipica acestui moment al anului dar nu din acest motiv nu sunt sanatoase si gustoase. Iata asadar, omleta de albusuri cu dovlecei verzi.

Ingrediente: (pentru 2 persoane) 4 albusuri de oua, 2 dovlecei de dimensiune mica, sare, piper, 2 linguri de ulei me masline extravirgin.

Preparare: Taiati fin dovlecelul, felii sau cubulete, bateti albusurile dar nu le faceti chiar spuma. Intr-o tava mica de hena, ungeti fundul tavii (pe interior :P ) cu uleiul de masline, apoi asezati dovlecelul tocat, il condimenati cu sare si piper si adaugati peste albusurile aproape spuma. Bagati totul la cuptor la 200° pentru 15 minute (intr-un cuptor deja incalzit). O puteti servi alaturi de o salata de rosii. Pofta buna!

ITALIANO
Salve carissime e carissimi, oggi vi presenterò un altra ricetta facile da preparare, sana e dietetica. D’estate, sfortunatamente quasi tutte le ricette che vi presenterò saranno più o meno cosi perché il caldo di questo periodo non mi permette di passare troppo tempo in cucina, però, non per questo non possono essere sane e saporite. Ecco a voi quindi, l’omelette di albumi con zucchini.

Ingredienti: (per 2 persone) 4 albumi d’uova, 2 zucchini piccoli, sale, pepe, 2 cucchiai d’olio d’oliva extravergine.

Preparazione: Tagliate finemente i zucchini, a fettine o cubetti, lavorate con un frusta gli albumi però non montateli come per una torta. In una pirofila di piccole dimensioni distribuite l’olio sul fondo della pirofila (al interno :P ), adagiate i zucchini affettati, conditeli con sale e pepe e aggiungete gli albumi quasi schiuma. Infornate a 200° per 15 minuti (in un forno preriscaldato). La potete servire insieme ad una insalata di pomodori. Buon appettito!

ENGLISH
Hello my dear readers, today I will introduce another recipe healthy, dietetic and easy to prepare. During summer, unfortunately, almost all the recipes that I will present will be more or less so because the heat of this period does not allow me to spend too much time in the kitchen, though, not for this it can’t be healthy and tasty. Here it is then, the omelet with egg whites and zucchini.

Ingredients: (for 2 people) 4 egg whites, 2 small zucchini, salt, pepper, 2 tablespoons of extra virgin olive oil


Preparation: Finely chop the zucchini into slices or cubes, work with a whisk the egg whites, however, not mount them as for a cake. In a small baking dish spread the oil on the bottom of the pan (on the inside :P ), lay the zucchini, season them with salt and pepper and add the egg whites almost foam. Bake at 200 ° for 15 minutes (in a preheated oven). It can be served along with a tomato salad. Bon appetit! 


No comments:

Post a Comment