Aceasta este reteta mea preferata de macaroane la cuptor,
este simpla, delicioasa si usor de gatit. Am inventat-o intr-o zi cand cautam
sa gatesc ceva fara sa am o reteta precisa in minte asa ca am creat ceva
pornind de la ce aveam in frigider si in
camara.
Ingrediente pentru 4 portii: 300 gr de macaroane fusili, 1
praz intreg tocat rondele, 150 gr de bacon cubulete, 100 gr ciuperci de la
borcan (daca folositi ciuperci proaspete trebuie sa le caliti inainte), 150 ml
de smantana cremoasa, 1 ou, piper, ulei de masline extravirgin
Preparare: Puneti apa sa fiarba cu sare, cand apa fierbe
adaugati macaroanele si gatiti-le conform indicatiilor de pe ambalaj. In timp
ce gatiti macaroanele, caliti prazul. Cand prazul se inmoaie adaugati si
bacon-ul si rumeniti-le. Cand macaroanele sunt fierte scurgeti apa. Intr-o
pirofila unsa cu un pic de ulei de masline dispuneti pe rand in straturi
amestecul de praz si bacon, macaroanele fierte si ciupercile. Dupa ce ati umplut tava bateti oul cu o
furculita adaugand putina sare si piper si turnati-l peste compozitie. La
sfarsit smantana trebuie intinsa in asa fel incat sa acopere compozitia si sa
impiedice ca macaroanele sa se usuce si sa se intareasca. Coaceti la 200° timp
de 15-20 de minute in functie de cat de rumenita vreti sa arate.
ITALIANO
Questa è la mia ricetta preferita di pasta al forno, è
semplice, saporita e facile da preparare. L’ho inventata un giorno che cercavo
di cucinare qualcosa senza avere nessuna ricetta in mente e solo con quello che
avevo in quel momento nel frigo e nella credenza.
Ingredienti per 4 porzioni: 300 gr fusilli, 1 porro intero
tagliato a rondelle, 150 gr pancetta cubetti, 100 gr funghi in barattolo (se
usate quelli freschi dovete prima rosolarli), 150 ml di panna densa, 1 uovo,
pepe, olio d’oliva extravergine.
Preparazione: Fate bollire l’acqua con un po di sale, quando
l’acqua è sul punto di ebollizione aggiungete la pasta e cuocetela seguendo le
indicazioni sulla confezione. Mentre la pasta sta cuocendo rosolare il porro.
Quando il porro diventa soffice aggiungete anche la pancetta e fatela rosolare.
Quando la pasta è quasi pronta scolatela. In una pirofila unta con un goccio
d’olio di oliva disponete gradualmente e a strati la composizione di pancetta
ed il porro fritto, la pasta lessa ed i funghi. Dopo che avete riempito la
pirofila sbattete l’uovo con una forchetta e aggiungetelo alla composizione.
Alla fine dovete spalmare la panna in uno strato sulla superficie in modo da
coprire la composizione e impedire alla pasta di seccarsi. Cuocere a 200° per
15-20 minuti in base al grado desiderato di doratura.
ENGLISH
This is my
favorite recipe for baked pasta, is simple, tasty and easy to prepare. I have
invented it one day as I was trying to cook something without having any recipe
in mind and only with what I had at that time in the fridge and in the
cupboard.
Ingredients
for 4 portions: 300 gr fusilli, 1 whole leek, cut into slices, 150 grams diced
bacon, 100 grams mushrooms in jar (if you use fresh ones you should brown them
first), 150 ml of thick cream, 1 egg, pepper, extra virgin olive oil.
Preparation: Boil water
with a little salt, when the water is on the boil, add the pasta and cook
according to package directions. While the pasta is cooking brown the leek.
When the leek becomes soft, add the bacon and brown them all together. When the
pasta is almost ready, drain it. In a baking dish greased with a little olive
oil you put gradually in layers the composition of bacon and fried leek, the
boiled pasta and mushrooms. After you have filled the baking dish beat the egg
with a fork and add it to the recipe. At the end you have to spread the cream
on the surface in an layer so as to cover the composition and prevent the dough
from drying out. Bake at 200 degrees for 15-20 minutes depending on the desired
degree of browning.