Blog Archive

Wednesday, January 23, 2019

Risotto burro e mandorle al profumo di mandarino / Flavored mandarin risotto with butter and almonds



Ciao Carissimi lettori,
Oggi ho deciso di condividere con voi una mia ricetta, alquanto innovativa e alquanto gustosa. Le feste ormai sono finite da un po’ e sono sicura che tutti abbiamo mangiato un po’ troppo e quello che ci servirebbe in questo momento è mangiare un po’ più leggero senza rinunciare alla nutrizione e al sapore. Il riso è un buon modo per ripulire l’organismo dalle scorie e le tossine in eccesso e quindi ecco perché vi propongo una ricetta molto buona e salutare. A questo scopo per questa ricetta non ho usato alcun derivato di carne e ho preferito nutrire l’organismo con le proteine, i carboidrati, le vitamine e i grassi buoni del riso, del burro, delle verdure, dell'olio extravergine di oliva e delle mandorle macinate.

Ingredienti: (2 porzioni da considerarsi come primo) 180 grammi di riso, 50 grammi soffritto misto, 30 grammi di burro, 60 grammi mandorle macinate, 1 bustina di zafferano, 2 cucchiaio d’olio d’oliva evo, la buccia grattugiata di un mandarino, sale

Preparazione: Far rosolare il soffritto finché il tutto si ammorbidisca, aggiungere il riso, una manciata di sale e tre volte in acqua il volume del riso. Se si preferisce usare un po’ di brodo granulare lo potete fare, l’importante e non condire troppo in modo da poter sentire il sapore delle mandorle e del mandarino. Cuocere il riso il tempo indicato sulla confezione e nel ultimo minuto di cottura aggiungete il burro per mantecare, le mandorle e la buccia di mandarino. Mescolate finché tutto sia omogenizzato e spegnete i fornelli. Se preferite, potete aggiungere al momento di servire anche un po di formaggio grattugiato. Buon appetito!


ENGLISH

Hello dear readers,
Today I decided to share with you a recipe of mine, very innovative and very tasty. The holidays are over now from some time 'and I'm sure we all ate a bit' too much and what we all need at this time is eat a little 'lighter without sacrificing nutrition and flavor. Rice is a good way to clean up the body from the waste and toxins in excess and therefore I propose a very good and healthy recipe. For this purpose I did not use any kind of meat for this recipe and I preferred to nourish the body with proteins, carbohydrates, vitamins and good fats from rice, butter, vegetables, extra virgin olive oil and grounded almonds.

Ingredients: (for 2 portions to be considered as first course) 180 g of rice, 50 g mixed and finely chopped onions, carrots and celery, 30 g of butter, 60 g of ground almonds, 1 sachet of saffron, 2 tablespoons of olive oil, grated peel of a Mandarin, salt

Preparation: Sweat the soffritto (finely chopped vegetables) until everything softens, add the rice, a pinch of salt and three times in water the volume of the rice. If you prefer to use a little 'granular broth you can do it, the important thing is  not to use to much so you can feel the taste of almonds and mandarin. Cook the rice the time indicated on the package and in the last minute of cooking add the butter to cream, almonds and mandarin peel. Stir until everything is homogenized and turn off the stove. If you prefer, you can add some grated parmesan to the moment of serving. Enjoy your meal!










IT: Questo post è di mia completa creazione per quanto riguarda contenuti, foto e idee espresse. Prima di usare qualsiasi parte di questo post siete pregati di contattarmi e nel caso vi abbia ispirato per altre creazioni, vi chiedo cortesemente di menzionare la fonte.
ENG: This post is of my entire creation as for contents, photos and expressed ideas. Before using any part of it, you need to contact me and in case it inspired you for other creations, I gently ask you to mention the source.

48 comments:

  1. Good recipes 😊 thanks for your sharing 😊 have a nice day 🙋

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. La cucina italina i one of the best in the world.

      Delete
  3. That looks awesome! Can not wait to recreate this recipe. I already saved it, and hopefully will have the chance to cook it this weekend.

    The pictures turned out amazing as well, your food photography is always the best!

    I wish you a nice day,
    Lilly from Fetching

    Want to make 2019 your fitness year? Then definitely check out my latest "Post"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much for your comment and kind words.

      Delete
  4. Questa ricetta mi ha incuriosito molto, voglio assolutamente provare a farla. Grazie per l'dea :)

    My Tester Food

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fammi sapere se ti piace, sono molto curiosa di conoscere il tuo parere.

      Delete
  5. Italian kitchen is my favorite one 😊

    ReplyDelete
  6. Originale e buonissimo: adoro i risotti e il tuo mi sembra davvero speciale, un abbraccio!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, si, più che speciale, io direi stravagante.

      Delete
  7. Thanks a lot for this fantastic recipe! As I rarely eat meat this is for me. And as I love all kind of nuts it makes me directly happy that there are almonds included. I must try it out!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    ReplyDelete
  8. I love risotto. Recently I ate one of the most delicious.

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
  9. Delizioso questo risotto al mandarino, mi piace molto!

    ReplyDelete
  10. Buonissimo e molto originale! Io poi vado matta per il riso ma non so se in famiglia piacerebbe visto le mandorle :)
    Buon fine settimana cara
    My Fifty Shades Fashion Blog
    My Instagram
    My G+

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lo capisco cara, comunque senza provare, non si può mai sapere nulla. 😊

      Delete
  11. Thanks a lot :D

    hmm, looks delicious :D

    NEW CITY BREAKS POST | WELCOME TO LX FACTORY @LISBON!
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete
  12. Wow! that looks so delicious. Thanks for this amazing recipe.
    The Glossychic
    Wonder Cottage

    ReplyDelete
  13. A great post! < 3
    I am following you and invite you to me
    https://milentry-blog.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much dear, can't wait to discover your blog.

      Delete
  14. Non avevo mai sentito questa ricetta, ma il risotto che hai preparato sembra buonissimo!
    E poi a me piacciono tantissimo le mandorle! La poverò senz'altro! :)
    Baci!
    S
    https://s-fashion-avenue.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Io adoro i risotti, ma questa ricetta mi mancava... dovrò sperimentarla subito, davvero molto invitante!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

    ReplyDelete
  16. Mi fa piacere sapere che anche tu ami i risotti, fammi sapere se ti piace meno questa ricetta se la dovessi provare!

    ReplyDelete

Thank you for your visit! If you wish to leave a comment I would be very happy to know your thoughts. DO NOT leave links, I will delete when possible. By comenting you agree to the Privacy Policy of this blog, linked above. Every user is responsible for his/her words, however comments incouraging agression, bullying or bad conduct are not welcomed. I inform you that according to the new GDRP, the information you provide on your comments are visible to all my blog readers and visitors. It also might be available on Google and all other platforms where sharing is possible. By posting a comment on my blog you agree to the visibility and sharing of your informations through these methods. I also inform you that the moderation of the comments is activated for this blog. For more info about how your informations are treated please consult the privacy and cookie policy of this blog. You can comment using your Google account, name and URL or as anonymous. The blog administrator won't use or sell your infromations to third parties.